24 Mayıs 2008 Cumartesi

EUROVISION FINAL

11:16
Geçen seneki harika şarkıdan sonra, bu sene de eurovision standartlarına göre iyi bir şarkı ile Gürcistan.

11:11  
Danimarka-İtalyan görünümlü Danimarkalı'nın sevimli şarkısı. Objektif olmalıyım, objektif olmalıyıım.. 

İsveç- O kadın o bacakların üzerinde nasıl duruyor, tüm performans boyunca daha başka bir şey düşünemedim. Şarkı mı? 90'lar. 

Letonya- Jack Sparrowlar ve yedi denizin albızları götürsün sizi. Hay hay yo'ymuş. 

Biraz mola!... Deli'den sonra, tüm şarkılar daha bir garip geldi doğrusu. 

ve Türkiye.. Harun Tekin'e birisi gül demiş anlaşılan. Karizmatik durdular, iyi söylediler, gerisi oylara kaldı. 
Her ne olursa olsun, güzel şarkı Deli. 

10:51 90'larda Eurovision isimli belgesel'e geçiş yapmadık. İzlanda favorilerden sayılsa da, 'öte' ye sahip değil. 

10:48 Polonya'nın şarkısı sırasında dün almadığım uykuyu aldım. Teşekkürler Polonya ve mavi elbiseli kadın.
 
10:45  Hırvatistan için bir şey söylemeye gerek var mı? Yaşlı amca, kırmızı elbise, içten ve güzel. 

10: 44 Fin ekolünden bir şarkı daha. Ama bu sefer olmaz, şok etkisi geçti bir kere. 

10:33 İsrail: Dana International'in yazdığı, başı iyi- sonradan normalleşen ama yine de düzgünlüğünü muhafaza edebilen bir şarkı ile katılıyorlar. Sahnede bu kadar erkek olması, normalde pozitif yaklaşacağımız bir şey ama, Danimarka'nın solisti gibi bir adedi hepsine bedel.. Şarkı sıkıcı hem. of. 

10:32  Gönüllerimizin galibi Laca ile coşuyoruz. Videolarındaki temayı sürdürseler daha iyi olurdu elbet ama, yine de eğlendirmediler mi?

10:25 Ermenistan... Şarkının güzel başlamasına aldanmayın 50 saniyeden sonra değişiyor.  Kele Kele. Ke, ke, ke, kele.  evet! Bizden 12 puan alır mı? Alır. 
Şarkının formülü: üç tutam etnik enstrümanlar, iki tutam eurovision dansı, bir tutam tekno dımtısı, iyi vucutlu bir solist ve dandik İngilizce sözler. Eurovizyon'un kazanan formülü belki de. 

10:20 Hepsi-Spice Girls ekolünden bir Alaman görlbend. 4 çift bacak ne kadar puan getirir göreceğiz. (her bacak 8 puan üzerinden.. sonuncu olmazlar belki. 

10:20 Olta Boka -Aklı başında, düzgün, en genç, bacakları en az görünen kadın ünvanlarına sahip. 

10:12: İngiltere, yani Eurovision'da hanesine puan yazılmayan imparatorluk. Doğrusu geçen seneki Smooch garabetinden sonra, bu sene iyi bir şarkıyla yarışıyorlar. Ne yazık ki İngiliz'in İngiliz'den başka dostu yok, ve oy verecek komşusu da. 

10:09- Geçen seneki 'Fin Mizahlı' jeneriklerden sonra, şimdi  renkli kartpostallar. Ellerine sağlık, beklediğimden güzel olduğunu itiraf etmeliyim. 
ROMANYA- İtalyan görünümlü Romen erkek vokal iyi aynı derecede sıkıcı bir şarkıyla devam ederken, kadının da katılmasıyla, Eurovision yaptılar. (Eurovision yapmak biraz azalan sesin hemen ardından, ciyaklamaya verdiğimiz tabir. ) Teşekkürler, seviyorlar bizi. evet.

10:07: Tuna ve Sava'dan gelen sunucularımız- ki kadın olan Dexter'ın kardeşine benziyor. Joksimoviç ve Janovic..
Kazananı biz belirleyecekmişiz. Evet. Politik oylar, komşular filan değil. 

10:02 Bu kadının neden kazandığını anlamadığım gibi-Heroes fanlarının tüm Avrupa'daki olası etkisi dışında, geçen sene Apocalyptica'da reklam koyan TRT'nin bu şarkıyı yayınlama mantığını da anlamıyorum. Neyse.. Şarkı baktılar bi işe yaramıyor, remiksini yapmışlar. Sahne şovu ile izlenebilirliğin dip noktalarında da olsa kendine yer buluyor. 
Giydiği ceket, Harun'un ceketi ile aynı mı bana mı öyle geldi?

10:00Renkli 'Şehir ve Su' temalı (kardeşim mimari yarışma mıdır bu anlamadım, nedir bu tema) Zagreb Eurovision'u başlıyor. Hadi bakalım. 

Hiç yorum yok: